Hoe regelen wij precies uw hypotheek? 

Van aanvraag tot het passeren van de akte; hoe regelen wij precies uw hypotheek? Na het eerste intake-gesprek en het door ons afgegeven adviesrapport, bespreekt u de mogelijkheden met ons.

Het is dan duidelijk wat voor uw situatie de best passende financiering is. Nu is het tijd om te hypotheek te realiseren. Ons kantoor gaat hier direct mee aan de slag. Om inzicht te geven wanneer er wat gebeurt, hebben we de stappen hieronder voor u uitgewerkt.

Persoonlijk en deskundig advies


Of het nu gaat om uw hypotheek, vermogen, belastingzaken etc: bij Hans Steijvers kunt u rekenen op een eerlijk, persoonlijk en helder advies. In een informele sfeer en met veel toewijding en plezier wijs ik u de weg op uw financiële pad.

Daarbij houdt ik als Financiële Coach de lange termijn voortdurend in het vizier. Het totaalplaatje! Zodat u weet hoe u ervoor staat, nu en in de toekomst. Wel zo prettig!

Hans Steijvers heeft een jarenlange ervaring op het gebied hypotheken.

U mag van mij dan ook verwachten dat ik de markt goed ken en de ontwikkelingen op de voet volg. Of u nu particulier bent, een eenmanszaak hebt, Hans Steijvers helpt u graag met een afgewogen advies.

Ik neem u de zorg voor uw hypotheek graag uit handen zodat u zorgeloos verder kunt.

Een hypotheek is een complex product waarbij je geen dingen over het hoofd wilt zien.

Een onafhankelijke adviseur zoals De Hypotheekcoach Weert is hierbij een goede gids. Ik kijk met een objectieve blik naar welke hypotheek het beste bij u past zonder het totaalplaatje uit het oog te verliezen. Niet alleen bij het afsluiten, maar ook tijdens de looptijd van de hypotheek. Zo staat u niet voor verrassingen.

Hans Steijvers helpt u bij:

  • Het helder in kaart brengen van uw wensen, plannen en financiën.
  • Het maken van een gerichte inschatting van uw leenmogelijkheden.
  • Het vergelijken van hypotheekverstrekkers qua rentetarieven én voorwaarden.
  • De financiële en fiscale gevolgen en risico’s van een verandering in uw hypotheek.
  • De financiële en fiscale gevolgen en risico’s van een verandering in uw persoonlijke situatie. Bv bij een scheiding.

Advies

Wanneer u een huis, kavel of bijvoorbeeld een nieuwe woonkeuken of aanbouw heeft gekocht dan wel de hypotheek wilt gaan oversluiten, gaan we een stap verder. Ik vraag u om uw gegevens zo compleet mogelijk bij me aan te leveren zodat ik me goed kan voorbereiden en alvast wat voorstellen kan maken. We spreken opnieuw af en ik vraag u of u akkoord kunt gaan met mijn werkwijze en met mijn tarieven.

Als dat zo is tekenen we samen de opdracht tot dienstverlening. Ik ga u uitgebreid informeren over de verschillende hypotheekmogelijkheden en bespreek de risico’s die een gevaar zijn voor de betaalbaarheid van uw hypotheek en de oplossingen die daarvoor zijn. We vergelijken samen de rentetarieven en de voorwaarden van de geldverstrekkers en ik kan u een goede indruk geven van de maandlasten.  Een uitgebreid adviesrapport helpt u daarbij.

Afsluiten

Wanneer u een keuze heeft gemaakt, ga ik een rente-aanbod voor u aanvragen bij de geldverstrekker: de rente is dan een paar weken gereserveerd zodat we zonder druk een taxatie kunnen regelen als dat nog niet gebeurd is of een overlijdensrisicoverzekering en wellicht een betalingsbeschermer kunnen aanvragen.

Voor wat betreft de schadeverzekeringen (o.a. woonhuis-en inboedelverzekering) wijs ik u de weg. Als alle stukken compleet zijn en aan alle voorwaarden is voldaan, ontvangt u de definitieve hypotheekofferte.  Ik zie toe op een vlotte verwerking en snelle acceptatie. De offerte bespreken we samen en als u akkoord bent, tekent u de offerte.
Uw plannen gaan door!

Notaris

Als het nodig is regel ik een bankgarantie voor u. De geldverstrekker maakt het hypotheekbedrag op de afgesproken datum over naar de notaris en daar tekent u de akten. Die krijgt u van tevoren in concept toegestuurd inclusief de afrekening, dus geen verrassingen.

Ik controleer de akten, afrekeningen en verzekeringen ook. Als u getekend heeft is de financiering van de aankoop of ophoging of oversluiting rond: proficiat!

Fijn en zorgeloos wonen

We hebben samen een intensief traject afgerond en prettig samengewerkt. Ik neem uw hypotheek in beheer en houd u o.a. op de hoogte met nieuwsbrieven.

Voor toekomstige vragen of plannen kunt u weer bij mij terecht. En u? U gaat verhuizen of verbouwen maar in ieder geval gewoon fijn én zorgeloos wonen!