Mijn werkwijze

Contact

Bel of mail mij om een afspraak te maken als u een hypotheek nodig heeft en zich goed voelt bij wat u op mijn website leest of bij wat u over mij heeft gehoord!

Oriëntatie

U wilt natuurlijk graag weten of uw plannen te realiseren zijn. Daarom vraag ik na een telefonisch contact eerst een aantal basisgegevens bij u op en doe ik een 1e oriëntatie op de mogelijkheden. Kort daarna plannen we een afspraak bij u thuis, op uw werk of ergens anders. Dan kan ik u direct een goede indruk geven van de mogelijkheden, laat ik u berekeningen zien en beantwoord de meest dringende vragen. 

Tot nu toe geen kosten, maar wel voldoende inzicht voor u om met vertrouwen vervolgstappen te zetten. Houd me op de hoogte en bel, app of mail me gerust als u wilt sparren of nog uitgebreider wilt oriënteren. Ik ben benieuwd welke keuze u gaat maken en sta klaar voor de adviesfase.

Advies

Wanneer u een huis, kavel of bijvoorbeeld een nieuwe woonkeuken of aanbouw heeft gekocht dan wel de hypotheek wilt gaan oversluiten, gaan we een stap verder. Ik vraag u om uw gegevens zo compleet mogelijk bij me aan te leveren zodat ik me goed kan voorbereiden en alvast wat voorstellen kan maken. We spreken opnieuw af en ik vraag u of u akkoord kunt gaan met mijn werkwijze en met mijn tarieven.

Als dat zo is tekenen we samen de opdracht tot dienstverlening. Ik ga u uitgebreid informeren over de verschillende hypotheekmogelijkheden en bespreek de risico’s die een gevaar zijn voor de betaalbaarheid van uw hypotheek en de oplossingen die daarvoor zijn. We vergelijken samen de rentetarieven en de voorwaarden van de geldverstrekkers en ik kan u een goede indruk geven van de maandlasten.  Een uitgebreid adviesrapport helpt u daarbij.

Afsluiten

Wanneer u een keuze heeft gemaakt, ga ik een rente-aanbod voor u aanvragen bij de geldverstrekker: de rente is dan een paar weken gereserveerd zodat we zonder druk een taxatie kunnen regelen als dat nog niet gebeurd is of een overlijdensrisicoverzekering en wellicht een betalingsbeschermer kunnen aanvragen.

Voor wat betreft de schadeverzekeringen (o.a. woonhuis-en inboedelverzekering) wijs ik u de weg. Als alle stukken compleet zijn en aan alle voorwaarden is voldaan, ontvangt u de definitieve hypotheekofferte.  Ik zie toe op een vlotte verwerking en snelle acceptatie. De offerte bespreken we samen en als u akkoord bent, tekent u de offerte.
Uw plannen gaan door!

Notaris

Als het nodig is regel ik een bankgarantie voor u. De geldverstrekker maakt het hypotheekbedrag op de afgesproken datum over naar de notaris en daar tekent u de akten. Die krijgt u van tevoren in concept toegestuurd inclusief de afrekening, dus geen verrassingen.

Ik controleer de akten, afrekeningen en verzekeringen ook. Als u getekend heeft is de financiering van de aankoop of ophoging of oversluiting rond: proficiat!

Fijn en zorgeloos wonen

We hebben samen een intensief traject afgerond en prettig samengewerkt. Ik neem uw hypotheek in beheer en houd u o.a. op de hoogte met nieuwsbrieven. Voor toekomstige vragen of plannen kunt u weer bij mij terecht. En u? U gaat verhuizen of verbouwen maar in ieder geval gewoon fijn én zorgeloos wonen!